ZDROWIE

Żyj świadomie
to ogólnopolska akcja Instytutu Profilaktyki Zdrowia mająca na celu szerzenie wiedzy i propagowanie świadomego stylu życia. Aktywny udział w tej akcji biorą specjaliści z różnych dziedzin między innymi: medycyny konwencjonalnej, medycyny naturalnej, biologii, fizjoterapii, psychologii, dietetyki, sportu, bezpieczeństwa oraz ekologii.

Gminny Klub Honorowych Dawców Krwi PCK Kleszczów

prowadzi swoją działalność od 2007 roku i zajmuje się krzewieniem idei krwiodawstwa, krwiolecznictwa i dawstwa szpiku kostnego. W ciągu ośmiu lat zebrano ponad 642 litry krwi, zarejestrowano 622 osoby jako Potencjalnych Dawców Szpiku Kostnego. Klub zajmuje się również organizacją: prelekcji na temat krwiodawstwa, krwiolecznictwa i dawstwa szpiku w wielu szkołach powiatu bełchatowskiego, pokazów ratownictwa przedmedycznego, konkursów z tegoż ratownictwa, zbiórkami pieniężnymi dla powodzian, zbiórkami artykułów żywnościowych i paczek świątecznych dla ubogich rodzin.
Oficjalna strona

Aktualnie - klub prężnie działa i czeka na nowych członków! Gorąco zapraszamy!